Giancarlo Russo słynie z wygórowanych wymagań. Nad uczestnikami ciążyła więc ogromna presja. Stojący na straży prostoty i tradycji szef kuchni wprowadził swoimi restrykcyjnymi zasadami popłoch wśród kandydatów do tytułu Top Chefa.
- Co to jest?! - pyta Russo, trzymając w dłoniach masło klarowane, które służyło jednemu z uczestników do podsmażenia grzybów.
- Nie, nie, nie! Błąd, to nie jest fusion! Ty robisz confusion! Grzyby na kuchnia włoska smaży na oliwa extra virgin! - denerwował się Włoch.
- Nie dzień dobry! To katastrofy dzień jest! Pierwszy raz widzę ryż na patelnia! - słyszał od niego kolejny z kucharzy.
Czy komuś udało się ugotować perfekcyjne włoskie danie? Czy ktoś zasłużył na pochwałę surowego Giancarlo Russo? I czy równie duży popłoch wśród uczestników wywołała obecność Piotra Gąsowkiego?
Oglądaj w IPLA.TV: „Top Chef” - sezon 7, odcinek 6
„Top Chef” w środę o godz. 21:40 w Telewizji POLSAT.
Oficjalny profil „Top Chef” na Instagramie - @top_chef_polska
Zobacz także:
„Top Chef” - odcinek 6: Risotto? Makaron? Mamma Mia!
Bartosz Kurek: W „Top Chefie” świetnie się bawiłem
Magdalena Stużyńska-Brauer w kuchni „Top Chef”
Kamil Kędzierski: „Top Chef” nie jest dla mnie
„Top Chef” - odcinek 4: Żurek, ogórek, kiełbasa i sznurek
„Top Chef” - odcinek 3: Lekkie danie na pożegnanie…
„Top Chef” - odcinek 2: Ale rzeź! Odpadły aż trzy osoby!
„Top Chef” - odcinek 1: Sztafeta i… azjatycki stek
Atelier Amaro szósty raz z gwiazdką Michelin! Gratulacje!
„Top Chef”: Poznaj uczestników 7. edycji! Kim są? Co potrafią?
Ewa Wachowicz dla POLSAT.PL o kulisach programu „Top Chef”
Wojciech Modest Amaro zatrudni uczestnika „Top Chef”?
Maciej Nowak: Co jest teraz modne w kuchni? Glocal!
Grzegorz Łapanowski: Kuchnia jest lustrem osobowości
Oglądaj na oficjalnym kanale YouTube: