W kuchni „Top Chef” pojawiło się dwoje gości specjalnych - Monika Brodka oraz Igor Herbut. Monika to znana wokalistka, której początki kariery sięgają programu „Idol”, kompozytorka i ikona stylu. Jej awangardowe stylizacje sceniczne i zaskakujące wcielenia śledzi cała Polska. Wiele artystycznych inspiracji czerpie z podróży, których ulubionym kierunkiem jest Azja - szczególnie Japonia. W programie towarzyszył jej Igor Herbut, lider grupy LemON, kompozytor, autor tekstów i kulinarny włóczęga, podążający szlakiem najciekawszych światowych restauracji. - Nie każdy wie, że Igor i Monika Brodka są pasjonatami japońskiej kuchni. Podobnie jak ja - przedstawił nowych jurorów Wojciech Modest Amaro.
Goście nie przyglądali się biernie przygotowaniu potraw, ale wzięli sobie do serca funkcję sędziego i bez wahania krytykowali kucharzy. - Ryż jest rozgotowany! A jaka była proporcja wody i ryżu? - zaskoczyła pytaniem Monika Brodka. Igor Herbut natomiast dawał profesjonalne wskazówki na temat przygotowania tempury. - Zamiast wody możesz użyć szampana albo wody gazowanej - powiedział piosenkarz. - Możesz nas też poczęstować tym szampanem… - dodała Monika.
Jakie jeszcze porady dla uczestników mieli Monika Brodka i Igor Herbut? Czy kucharzom udało się zachować japoński spokój? Czy przygotowane przez nich dania spełniły oczekiwania wymagających jurorów „Top Chef”?
Oglądaj w IPLA.TV: „Top Chef” - sezon 7, odcinek 7
„Top Chef” w środę o godz. 21:40 w Telewizji POLSAT.
Oficjalny profil „Top Chef” na Instagramie - @top_chef_polska
Zobacz także:
„Top Chef” - odcinek 7: W poszukiwaniu smaku umami
„Top Chef” - odcinek 6: Risotto? Makaron? Mamma Mia!
„Top Chef” - odcinek 5: Damsko-męskie porachunki
Bartosz Kurek: W „Top Chefie” świetnie się bawiłem
Kamil Kędzierski: „Top Chef” nie jest dla mnie
„Top Chef” - odcinek 4: Żurek, ogórek, kiełbasa i sznurek
„Top Chef” - odcinek 3: Lekkie danie na pożegnanie…
„Top Chef” - odcinek 2: Ale rzeź! Odpadły aż trzy osoby!
„Top Chef” - odcinek 1: Sztafeta i… azjatycki stek
Oglądaj na oficjalnym kanale YouTube: