Co sezon zaskakuje nowymi pomysłami na znakomite dania, a w jej krakowskim domu zawsze pachnie wspaniałymi potrawami. Widzowie od lat uwielbiają urok i wdzięk Ewy Wachowicz, a przede wszystkim to, że w jej kuchni jest tak, jak u naszych mam - smacznie i zdrowo.
Jak zapowiedziała podczas Wieczoru z Gwiazdami Polsatu, ten sezon upłynie pod znakiem potraw regionalnych. - Taka kuchnia ma sprawdzone i dobre przepisy, oparte na naturalnych produktach - wskazała Ewa Wachowicz i zdradziła, że wystartuje w kulinarną podróż po Polsce ze swojego ukochanego, rodzinnego Krakowa. - W tym mieście mieszkam i nagrywam swój program, dlatego od niego zacznę. Będzie tradycyjnie: obwarzanki i małdrzyki - powiedziała w rozmowie z IPLA.TV i POLSAT.PL.
- Pojadę również na Śląsk, w góry i wszędzie tam, gdzie można naprawdę dobrze zjeść. Trzeba pokazywać różnorodność, jaką tu mamy - podkreśliła z uśmiechem. Zwróciła także uwagę na składniki potraw, które mają istotny wpływ na to, co ostatecznie znajdzie się na talerzu. - W naszym kraju mamy dobrej jakości produkty i chcę to pokazać - dodała Ewa Wachowicz. Jej zdaniem Polacy znów sięgają po inspiracje do kuchni regionalnej. - To międzynarodowy trend. Wracamy do korzeni, do starych przepisów. Warto o nich pamiętać - apelowała.
Oglądaj w IPLA.TV: Wiosna 2019 - Ewa gotuje
Kulinarna wyprawa w poszukiwaniu najlepszych polskich smaków od 2 marca na antenie Telewizji POLSAT razem z Ewą Wachowicz.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:15 w Telewizji POLSAT.
Zobacz także:
Ewa Wachowicz: Uwielbiam, gdy mężczyzna gotuje dla kobiety
Ewa Wachowicz 26 lat temu została Miss Polonia