Oglądaj Piękni i bezrobotni online na IPLA.TV.
Dryg do gotowania
Bracia po tym, jak zostają wyrzuceni z pracy w restauracji, zastanawiają się, co dalej. - Jak byśmy mogli otworzyć knajpę własną, to bym zrobił przepis babci, a kolejka by trzy razy zakręcała. Ja mam do tego dryg - chwali się Gwidon. Romek postanawia, że razem z bratem spróbuje sił w gastronomii i wymienia obrączkę na pojazd, który zaczyna im służyć jako food truck.
Przepis na sukces
Pierwszym pomysłem jest „Polski kebab”, który sprawia, że jest „ciepło na brzuszku niezależnie od poglądów, narodowości i kapitału”. - Kebaby nie są po to, żeby były dobre. Są po to, żeby były - tłumaczy Romek. Okazuje się jednak, że przygotowane ze starych składników danie nie cieszy się powodzeniem. Bracia przestawiają się na wegańskie burgery z rzepy według przepisu babci Gwidona i jest to strzał w dziesiątkę. Stają się hitem wśród hipsterskiej społeczności Warszawy.
Brutalne zasady rynku
Popularność rzepoburgerów nie wszystkim jednak odpowiada. Konkurent sprzedający kanapki z burakiem wypowiada braciom wojnę. Nasyła na nich kontrolera, którego muszą przekupić, żeby nie zamknął im biznesu. Gwidon, który widzi, że jego kuchnia nie obroni się sama, decyduje się na rewanż z użyciem „broni biologicznej”. Kiedy wydaje się, że jemu i Romkowi nic już nie stanie na przeszkodzie, czeka ich zimny prysznic...
Co dalej z popularnością rzepoburgerów? Czy biznes braci przetrwa?
„Piękni i bezrobotni” w sobotę o godz. 21:05 w Telewizji POLSAT.