Oglądaj Ewa gotuje online na polsatboxgo.pl.
Smaczna i kremowa zupa z cukinii
Błyskawiczny obiad Ewa Wachowicz zaczyna od kremowej zupy z cukinii podanej z grzanką i serem feta. Do tej dietetycznej i niebywale smacznej potrawy niezbędne są: cukinia, cebula, czosnek, oliwa, bulion drobiowy, śmietanka 30%, masło, sól i pieprz. Na koniec: grzanki z bagietki, ser feta oraz liście bazylii do podania. Tak niewiele potrzeba, aby pyszny i szybki krem z cukinii podać do stołu!
Inspirowane kuchnia włoską
Na danie główne makaron fettuccine z pancettą, czyli dojrzewającym boczkiem i owczym serem pecorino. To pyszne włoskie danie robi się niemal tak szybko, jak gotuje makaron! Należy zaopatrzyć się tylko w kilka składników: makaron fettuccine, kawałek pancetty ze skórką, cebulę, kawałek Pecorino Romano, sól do gotowania oraz pietruszkę i bazylię.
A w przerwie...
W programie prowadząca pokazuje, jak zamarynować w zaprawie musztardowej grzyby z papryką. Do słoików z grzybami po chorwacku należy przyszykować: paprykę czerwoną i żółtą, grzyby leśne, wodę, ocet 10%, cukier, sól, ziarenka pieprzu, liście laurowe, musztardę Dijon i miodową oraz olej.
Zapiekane gruszki
Deser jest wykwintny i szybszy w przygotowaniu niż może się wydawać! Gospodyni zaprasza na gruszki na cieście francuskim. Ten błyskawicznie szybki deser powstanie na gotowym cieście francuskim. A do przygotowania wypieku są jeszcze potrzebne: jajko, twarde gruszki, tabliczka gorzkiej czekolady i masło. Prosty, szybki i efektowny deser to doskonałe zwieńczenie błyskawicznych dań Ewy Wachowicz!
„Ewa gotuje” - zobacz odcinek 432:
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Telewizji POLSAT.