Oglądaj Ewa gotuje online na polsatboxgo.pl.
Zupa krem z serem mascarpone i podhalańską bryndzą
Pierwszym majówkowym daniem Ewy Wachowicz jest krem z zielonej sałaty i szpinaku. Gospodyni zagęszcza go włoskim serem mascarpone i podaje z podhalańską bryndzą. Na liście składników potrzebnych do zrobienia tej potrawy są: sałata, liście szpinaku, ziemniaki, cebula, czosnek, masło klarowane, wywar jarzynowy, sól, pieprz, ser mascarpone, sok z cytryny, bryndza i oliwa z papryczką chili.
Grillowany pstrąg ze szparagami
Na drugie danie gospodyni proponuje filety z pstrąga ze szparagami zawinięte w boczek. Wiosenny obiad uzupełnia kolorowa sałata z marynowanymi buraczkami, papryką oraz filetami z cytrusów. Składniki tego posiłku to: filety z pstrąga, pęczek zielonych szparagów, boczek, musztarda, miód, sól, pieprz, miks kolorowych sałat, pomelo, pomarańcze, papryka grillowana i marynowana, buraczki marynowane w całości, ocet balsamiczny oraz oliwa.
Czekoladowa przekąska z truskawkami
Na deser Ewa Wachowicz robi krem czekoladowy z musem malinowym i truskawkami. W przepisie na tę słodką przekąskę znajdują się: czekolada gorzka, śmietanka 36%, żółtka jajek, cukier, maliny mrożone, cukier puder, truskawki i mięta.
Jesteście ciekawi jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 450. odcinku programu.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:15 w Telewizji POLSAT.