Oglądaj Hell's Kitchen online na polsatboxgo.pl.
Poznaj uczestników siódmej edycji „Hell's Kitchen”:
Wyświetl ten post na Instagramie
Julia Oleś
Wiek: 32 lata
• Julia jest pewną siebie i przebojową kobietą, matką i partnerką. Prowadzi dwa biznesy, w tym wydawnictwo, gdzie publikuje również swoje książki
• Nie boi się wyzwań, lubi być liderem i działać pod presją czasu
• Mówi, że jest pisarką, dziennikarką i influencerką. Gotuje, pisze i uwielbia, kiedy jest intensywnie
• Jest peskatarianką, je ryby i owoce morza. Zdarza jej się zjeść mięso w dobrej restauracji, ale boczku, parówek i kurczaka w jej lodówce nikt nie znajdzie
• Uwielbia gotować, ale też przykłada dużą wagę do zdobywania wiedzy w tematyce kulinarnej. Jej partner świetnie gotuje i chętnie razem tworzą ciekawe i smaczne dania
• Ma już swoją pozycję w mediach społecznościowych i nie chciałaby jej stracić, ale jest gotowa, aby zmierzyć się w programie z nowymi wyzwaniami i z samą sobą
• Czuje się dobrze w kuchni włoskiej, indyjskiej i w deserach
Wyświetl ten post na Instagramie
Igor Łubkowski
Wiek: 24 lata
• Wychowywał się w Wielkiej Brytanii, więc to angielski jest jego pierwszym językiem
• Wziął udział w programie „Love Island. Wyspa miłości”, gdzie poznał Magdę - swoją nieodłączną drugą połówkę
• Na co dzień jest influencerem - prowadzi ze swoją dziewczyną kanał na YouTube związany z podróżami. To z licznych wyjazdów czerpie dużo kulinarnych inspiracji. Pasjonuje się też fotografią
• Mediami społecznościowymi zainteresował się w wieku osiemnastu lat, kiedy rozpoczęła się jego przygoda z muzyką i didżejowaniem. Potem wyjechał na jakiś czas do Azji, gdzie z kolei wziął udział w kursie przygotowywania potraw azjatyckich. To zainspirowało go do dalszego gotowania. Po przeżyciu trzęsienia ziemi wrócił do Wielkiej Brytanii
• Pasją do gotowania zaraziła go mama. Podczas studiów mieszkał w domu z sześcioma współlokatorami, dla których szykował obiady. Jego pierwszym kontaktem ze światem profesjonalnej gastronomii była praca na zmywaku i jako pomoc kuchenna w jednej z topowych brytyjskich restauracji
• Dzięki pobytowi w Azji dobrze czuje się przygotoując dania kuchni tajskiej, a słabiej z kuchnią polską i z deserami
• Nie boi się pracy pod presją czasu i krzyczącego szefa, ale boi się tęsknoty za swoją dziewczyną
Wyświetl ten post na Instagramie
Osuemhe (Osi) Ugonoh
Wiek: 28 lat
• Każdy nazywa ją Osi. Jest Polką, nigeryjskiego pochodzenia i cały czas odkrywa, co to znaczy być częścią tych dwóch kultur. Jest ciekawa świata, ludzi, jak i jedzenia z różnych rejonów
• Jest modelką, dietetyczką i influencerką z holistycznym podejściem do zdrowia. Interesuje się psychologia, fitnessem i odżywianiem. Uwielbia próbować nowych rzeczy w kuchni, w sposobie trenowania i w sposobie odżywiania
• Może się pochwalić tytułem Miss Africa, który zdobyła w Irlandii. Wygrała czwartą edycję „Top Model” i została ulubienicą widzów tego programu
• Myśli, że człowiek nigdy nie przestaje się uczyć i rozwijać, dlatego lubi stawiać się w sytuacjach, które pozwalają jej zdobywać nowe umiejętności
• Lubi tworzyć zdrowe potrawy. Nie czuje się mocna w kuchni typowo polskiej i azjatyckiej. Zjedzenie dziwnych owadów mogłoby być dla niej sporym wyzwaniem
Wyświetl ten post na Instagramie
Hubert Jabłoński
Wiek: 23 lata
• Hubert marzył o udziale w programie „Hell’s Kitchen” odkąd skończył czternaście lat. Chciał się zgłosić, kiedy osiągnął pełnoletność, ale wtedy skończyła się emisja programu
• Uwielbia polską kuchnię, a zwłaszcza schabowego w wykonaniu swojej babci.
• Sam pisze o sobie tak: „Moją supermocą jest sposób łączenia nowoczesności z klasyką, którą nazywam klasyką z lekkim twistem. Uwielbiam klasyczne dania w nowoczesnej odsłonie, bądź połączone z klasycznym daniem zupełnie innej kuchni. Są to konsekwencje pracy z szefem Aytem Erdoganem, który pokazał mi jak świetnie można się bawić łącząc na talerzach różne kultury”
• Hubert uwielbia też kuchnię azjatycką, ale nie jest mocny w niej kulinarnie. Desery też nie są jego mocną stroną
• Jego drugą pasją, oprócz gotowania jest pożarnictwo. Od dwóch lat jest czynnym strażakiem i bierze udział w akcjach ratowniczych
Wyświetl ten post na Instagramie
Ina Rybarczyk
Wiek: 33 lata
• Absolwentka grafiki na poznańskiej Akademii Sztuk Pięknych
• Założycielka bloga truetastehunters.com z wegańskimi przepisami pozbawionymi glutenu i cukru, autorka trzech książek kulinarnych
• Od sześciu lat prowadzi warsztaty w studiach kulinarnych w całej Polsce
• W wolnym czasie maluje i trenuje pole dance
• Mówi o sobie, że jest nieprzewidywalna i bardzo emocjonalna. W pracy czuje odpowiedzialność za zespół, a w razie niepowodzenia śmiało bierze winę na siebie
• Nie je mięsa i - jak twierdzi - nie potrafi go przyrządzić, podobnie jak ryb i owoców morza
• Zapewnia, że w programie jest gotowa na wszystkie wyzwania. Nawet jeśli będą wiązały się ze złamaniem wegańskich przekonań
Wyświetl ten post na Instagramie
Marcin Rybak
Wiek: 33 lata
• Trener personalny, pracujący w jednej z warszawskich siłowni
• Praca jest jednocześnie jego pasją. Kocha sport, w szczególności kulturystykę. Wspólnie z kolegami stworzył domową siłownię z desek i wiader wypełnionych betonem
• W okresie pandemii przeprowadził w internecie około 300 darmowych treningów live
• Jest aktywny w mediach społecznościowych, gdzie zamieszcza nie tylko treści związane ze sportem, ale także ze zdrowym żywieniem
• Na koncie IG @kuchniarybaka stara się pokazać, że zdrowe jedzenie wcale nie musi być nudne i monotonne
• Daniem, którego nie znosi jest tatar
• Dobrze czuje się w kuchni włoskiej i polskiej
Wyświetl ten post na Instagramie
Karolina Stolarska-Bigos
Wiek: 31 lat
• Szczęśliwa żona oraz mama pięcioletniej Pauliny i trzyletniego Miłosza
• Do niedawna zawodowo związania z administracją samorządową. Ponadto od dwunastu lat jest druhną w OSP w Bojszowach
• Po latach pracy w urzędzie postanowiła zmienić swoje życie i poświęcić się największej pasji, otwierając sklep internetowy z dodatkami do wypieków. Na profilu instagramowym @slodkitemat stara się zarażać miłością do pieczenia i dobrej kuchni
• Marzy, by któregoś dnia przebudzić się w San Francisco, kupić chleb w najlepszej piekarni świata „Tartine Bread” i zjeść go na śniadanie z prawdziwym masłem - naszym polskim
• Ma słabość do makaronów, wytrawnego wina i widoku wyrastającego ciasta drożdżowego. W jej kuchni nie może zabraknąć czosnku i dobrej kawy
• Jej mocną stroną jest kuchnia włoska i oczywiście słodycze. Jak twierdzi, nie radzi sobie natomiast z owocami morza
• Obawia się, że jej wiedza nie jest wystarczająca do „Hell's Kitchen”, ale nie zamierza się poddawać. Jej motywacja, to zapewnienie dzieciom lepszego życia
Wyświetl ten post na Instagramie
Jarek Gruda
Wiek: 27 lat
• Sam o sobie mówi, że jest typem niepokornym, ale o misiowatym sercu
• Przeszedł casting do jednej z wcześniejszych edycji „Hell's Kitchen”, ale wówczas wybrał wojsko i kobietę. Teraz podkreśla, że żałuje...
• Jest pewny siebie i zdeterminowany, by tym razem nie stracić szansy, jaką może mu dać udział w programie
• Prowadził swojego food trucka, a obecnie pracuje jako pizzerman w restauracji
• W wolnych chwilach rozwija pasję muzyczną, grając w zespole na perkusji
• Dobrze czuje się w kuchni włoskiej i polskiej, a jego mocną stroną są śniadania
• Jak przyznaje, jego słabsza strona to kuchnia fusion
Wyświetl ten post na Instagramie
Agata Wójcik
Wiek: 27 lat
• Pracuje w fabryce czekolady w Niemczech, jako operator maszyn produkcyjnych
• Przed pandemią była mistrzem sushi w kilku restauracjach
• Założyła własną firmę, w której jako szef kuchni przygotowywała menu oraz sama gotowała dania na prywatne przyjęcia
• Jest wegetarianką, ale nie ma problemu z przyrządzaniem w kuchni mięsa
• Uważa, że jej supermocą jest przygotowywanie czegoś z niczego. Nie boi się wyzwań i pracy pod presją
• Czuje się pewnie w tym co robi i nie ma obaw przed wydawaniem poleceń większej grupie
• Dobrze czuje się w kuchni polskiej, śródziemnomorskiej i wegańskiej
Wyświetl ten post na Instagramie
Michał Kurczewski
Wiek: 34 lata
• Jest szefem kuchni w tawernie w Gdańsku
• Wcześniej pracował w restauracjach w Wielkiej Brytanii, Niemczech i Szwecji
• O swoim życiu prywatnym mówi, że jest singlem po przejściach
• Zgłosił się do programu, żeby przeżyć przygodę życia, ale też wywalczyć szansę na fajniejsze życie zawodowe po „Hell's Kitchen”
• Nie radzi sobie z deserami. Nigdy nie odważyłby się zjeść czerniny
• Jego mocną stroną jest kuchnia staropolska i włoska
Wyświetl ten post na Instagramie
Marta Spilarewicz
Wiek: 25 lat
• Pewna siebie i zdeterminowana. Twierdzi, że ma mocny i dominujący charakter
• Pracowała jako kelnerka, a później pomoc kuchenna. Po dwóch miesiącach awansowała na kucharza
• Woli pracować z mężczyznami niż z kobietami, bo są konkretni i nie plotkują
• Kocha muzykę. W wolnych chwilach lubi śpiewać
• Nie potrafi przyrządzić homara
• Dobrze czuje się w kuchni polskiej i włoskiej, a najlepiej w daniach z makaronem
Wyświetl ten post na Instagramie
Kamil Krupicz
Wiek: 33 lata
• Śpiewający i tańczący aktor, mający na koncie występy na deskach wielu warszawskich i krakowskich teatrów
• Aktywny w mediach społecznościowych. Prowadzi dwa kanały na Instagramie - jeden z improwizowanymi kreacjami aktorskimi, drugi z przepisami na fit potrawy
• Uwielbia podróże. Jak sam mówi, lubi zagubić się w lokalsowych zakamarkach, gdzie może zapomnieć o bożym świecie
• Podkreśla, że jest głodny szybkiego życia w wielkomiejskiej dżungli i uzależniony od endorfin po codziennym porannym crossficie
• Jego ulubione potrawy to tradycyjne polskie gołąbki oraz... czernina!
• W kuchni słabiej radzi sobie z wypiekami
• W programie chce uczyć się od najlepszych i sprawdzić, czy umie działać pod presją
Wyświetl ten post na Instagramie
Anna Anklewicz
Wiek: 37 lat
• Przez kilka lat pracowała jako szef kuchni w Świebodzinie
• Planowała otwarcie swojej restauracji, ale przeszkodził w tym wybuch pożaru. Lokal spłonął, a Ania straciła wszystkie pieniądze zainwestowane w to miejsce
• Jest samotną matką. Jak sama mówi, chce pokazać córce, że kobiety mogą sporo osiągnąć w świecie kulinarnym
• Twierdzi, że jest na tyle zdeterminowana, żeby wygrać „Hell's Kitchen”
• Czuje się mocna w kuchni śródziemnomorskiej i daniach z wołowiny
• Anna lubi polować i dobrze radzi sobie z obróbką dziczyzny. Chce promować kulturę łowiecką
Wyświetl ten post na Instagramie
Maciej Adamczyk
Wiek: 37 lat
• Warszawiak, mąż i ojciec dwóch synów... od których - jak sam mówi - chętnie odpocznie podczas „Hell's Kitchen”
• Jest magistrem kulturoznawstwa, ale od trzynastu lat zajmuje się stand-upem, tworzy skecze, scenariusze, pracuje jako konferansjer i prowadzący poranki w Radiu Kampus
• Zapalony działkowiec. Ma warzywniak, kompost, zbiera deszczówkę
• Gotować nauczyła go mama. Pierwszą pizzę zrobił samodzielnie w wieku siedmiu lat
• Jak podkreśla, gotowanie jest dla niego relaksem, pewnego rodzaju medytacją oraz sposodem na pokazanie ludziom, dla których przyrządza potrawy, że mu na nich zależy
• Lubi kuchnię azjatycką i włoską
• Słabiej radzi sobie ze słodyczami. Nie je mięsa i nie potrafi pracować z nim w kuchni
Producentem wykonawczym programu jest firma Jake Vision.
„Hell's Kitchen” od 31 sierpnia w środę o godz. 20:00 w Telewizji POLSAT.