Oglądaj Ewa gotuje online na polsatboxgo.pl.
Zupa migdałowa z kulkami ryżowymi
Pierwsza potrawa to niebywale aromatyczna zupa migdałowa z rodzynkami i kandyzowaną skórką pomarańczową. Co ciekawe, gospodyni podaje ją z kulkami ulepionymi z ryżu ugotowanego z dodatkiem maku.
Ryba w warzywach z ananasem
Na danie główne dorsz w warzywach. Podobny nieco do ryby po grecku, choć dzięki dodaniu curry i ananasa bardziej egzotyczny.
Sernik z brzoskwiniami i kruszonką kokosową
Na deser gospodyni proponuje sernik „na bogato”. A na bogato dlatego, że do masy, która przykrywa gęsto ułożone połówki brzoskwiń, zużywa ponad kilogram twarogu i aż dziewięć jaj. Całość pokrywa kruszonka z wiórkami kokosowymi. Ewa Wachowicz zdradza też, jak przygotować aromatyczną mieszankę przypraw do piernika.
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 469. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Telewizji POLSAT.