Oglądaj Hell's Kitchen online na polsatboxgo.pl.
Nauka na pierwszym miejscu
W „Hell's Kitchen” wyzwania stawiane przed uczestnikami są niezwykle ambitne, a kuchnia niekiedy staje się piekielnym miejscem, w którym jedną z metod jest wstrząśnięcie gotującymi drużynami. Martin Gimenez Castro, nowy sous chef programu, preferuje inne formy pomagania. - Nie przyszedłem, żeby krzyczeć na ludzi i być groźnym. Chcę, żeby uczestnicy skorzystali z mojej wiedzy i się ode mnie uczyli - podkreśla w rozmowie z POLSAT.PL i Polsat Go kucharz specjalizujący się w daniach z ryb i owoców morza.
Presja w gastronomii
Argentyńczyk, który wygrał pierwszą edycję innego kulinarnego programu, „Top Chef”, przyznaje, że presja w show może być przytłaczająca, ale taka jest też w profesjonalnej gastronomii. - Musimy robić perfekcyjną kuchnię dla naszych gości, żeby mogli jeść najlepsze potrawy, jakie się da. Niełatwo zwalczyć stres, gdy patrzy się na salę i jest pięćdziesiąt osób, które po pierwsze są głodne, a po drugie mają swoje wymagania - zauważa Martin Gimenez Castro.
Pod okiem kamer
Dodatkowym czynnikiem, który utrudnia pracę, jest nieustanna obecność kamer. - Na co dzień nie mamy tego w restauracji, ale jest tam taka sama presja, mamy tak samo mało czasu - mówi Argentyńczyk. - „Hell's Kitchen” to show. Nie wszyscy są do tego przyzwyczajeni. Sam też nie jestem, ale trzeba o tym kompletnie zapomnieć i robić to, co jest do wykonania - dodaje.
„Hell's Kitchen” w środę o godz. 21:00 Telewizji POLSAT.