Oglądaj Ewa gotuje online na polsatboxgo.pl.
Sezonowe kolory
Biała zima wkrótce ustąpi miejsca wiośnie, co oznacza zmiany w kuchni. Ewa Wachowicz, która szczególną uwagę zwraca na to, aby składniki proponowanych przez nią potraw były świeże i łatwo dostępne w kolejnych odcinkach wiosną 2023 roku sięgnie po młode sezonowe warzywa. - Wiosna to czas, kiedy wszystko budzi się do życia. Zaczynają się nowalijki i inne pyszne i kolorowe rzeczy, które możemy dostać na straganach - mówi z radością gospodyni programu.
Wyświetl ten post na Instagramie
Odważna zieleń
Już na samym początku sezonu Ewa Wachowicz zazieleniła tunezyjską potrawę szakszuka, oryginalnie podkręcając ją dodatkami: szpinaku i awokado. - Wiosna to jest ta zieleń, szpinak, młoda cebulka, szczypiorek. To wszystko będzie w potrawach, które wiosną znajdą się w „Ewa gotuje” - zapowiada gospodyni programu.
Wyświetl ten post na Instagramie
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Telewizji POLSAT.