Oglądaj Ewa gotuje online na polsatboxgo.pl.
Orientalny krem z pieczonego groszku
Pierwsza potrawa to zaskakujący w smaku orientalny krem z pieczonego zielonego groszku. Zupa podana z cebulką prażoną w oleju rzepakowym i z mocnym akcentem zapachowym kolendry do przybrania.
Kasza jaglana z jabłkami
Danie główne to klasyka kuchni sentymentalnej, powrót do lat dzieciństwa, ale… nieco inaczej! Pamiętacie ryż z jabłkami? To sztandarowa pozycja w jadłospisie szkolnych stołówek. Ewa Wachowicz nieco modyfikuje przepis i zamiast ryżu używa bardzo zdrowej i cennej dla naszego organizmu kaszy jaglanej. Właśnie ta odmiana ma mnóstwo wartości odżywczych, pozytywnie wpływa na nasze zdrowie i sprawdzi się zarówno w słodkich, jak i wytrawnych daniach.
Sernik z serka homogenizowanego
Na deser bardzo lekki i szybki w przygotowaniu sernik w pucharkach w monoporcji. A ponieważ gospodyni zaplanowała remont w spiżarni, to program kończy przeniesieniem części przetworów do starej skrzyni wiannej po babci.
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 478. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Telewizji POLSAT.