Oglądaj Ewa gotuje online na polsatboxgo.pl.
Deska masła
Zanim coś trafi na ruszt, Ewa Wachowicz przygotowuje absolutny hit sezonu, czyli deskę masła. Więcej o tym, jak właściwie zabrać się za taką dechę, gospodyni zdradza na końcu 480. odcinka programu.
Zupa z fasolką szparagową
Biesiadowanie pod chmurką to nie tylko grill. Gdy jest ciepło można przygotować coś w kuchni i zjeść w ogrodzie, na tarasie czy balkonie. Gorący rosół niezbyt pasuje do takich okoliczności przyrody, więc warto zastąpić go lekką zupą z fasolką szparagową. I właśnie taka jest kolejna propozycja autorki programu.
Wątróbka cielęca z rusztu
Na danie główne Ewa Wachowicz przygotowuje pieczoną na ruszcie wątróbkę cielęcą, wcześniej wymoczoną w mleku, a następnie zamarynowaną w dresingu z dużą ilością szałwii.
Tarta z białą czekoladą
Po dwudaniowym sytym obiedzie gospodyni pokazuje jak zrobić na deser tartę z białą czekoladą i nasionkami granatu.
Gość specjalny
W programie dla widzów także niespodzianka! Rozmowa z aktorką Anną Dereszowską, doskonale znaną fanom serialu „Lulu”.
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 480. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Telewizji POLSAT.