Oglądaj Ewa gotuje online na polsatboxgo.pl.
Zupa szpinakowa
Gotowanie zaczyna od bardzo prostej, ale za to niezwykle smacznej zupy szpinakowej. Wystarczy trochę świeżych liści tego warzywa i kilka produktów, które zwykle są w każdym domu, a po krótkiej chwili efekt jest smakowity i bardzo zdrowy!
Falafele
Następnie gospodyni programu zaprasza na falafele, czyli bezmięsne klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Na Bliskim Wschodzie, skąd falafele pochodzą, robi się je z ciecierzycy. Ewa przygotowuje jednak spolszczoną wersję na kaszy jaglanej.
Ciasto czekoladowe bez mąki
Deser jest mocno czekoladowy. Autorka programu piecze torcik z dużą ilością gorzkiej czekolady. Zresztą krem też jest czekoladowy. Całość zdobią sezonowe owoce: truskawki, maliny i borówki.
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 483. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Telewizji POLSAT.