Szkolny wrap
Odcinek zaczyna się od przygotowania atrakcyjnego posiłku dla dzieci. Gdy startuje szkoła, wielu dwoi się i troi, żeby zrobić takie śniadanie, które w całości zostanie zjedzone. Żeby ułatwić to niezwykle trudne zadanie, Ewa Wachowicz podpowiada, jak zwinąć wrapy z naleśników zarówno w wersji mięsnej, jak i wegetariańskiej.
Misa szczęścia
Na lunch popularne od kilku lat barwne, zdrowe i smaczne misy szczęścia, znane też jako miski obfitości lub budda bowl. Przy okazji Ewa Wachowicz wyjaśnia, skąd wzięła się ta ostatnia nazwa.
Prosty placek z rabarbarem
Na deser autorka programu piecze sezonowy placek z rabarbarem. Ciasto jest podane z kompotem, który specjalnie dla Ewy Wachowicz przygotowuje jej kulinarny asystent Adam.
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 485. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Telewizji POLSAT.