Hiszpańska zupa fasolowa z chorizo
Krzątaninę w kuchni kulinarna ekspertka zaczyna od hiszpańskiej zupy fabada asturiana. To coś w rodzaju gęstego, treściwego i sycącego gulaszu z kiełbasą chorizo i - uwaga - kaszanką! Tej rozgrzewającej potrawy po prostu trzeba spróbować w chłodne jesienne dni.
Pierogi z białą kapustą
Zaraz po zupie autorka programu zaprasza widzów na jedną z najbardziej znanych polskich potraw, pierogi! Tym razem dość nietypowo, bo z białą kapustą, za to okraszone na bogato.
Szarlotka z jabłkami prażonymi i budyniem
Nie ma chyba bardziej jesiennego polskiego deseru. Tym razem szarlotka w odsłonie z prażonymi jabłkami, rodzynkami, cynamonem i budyniem. Słodko i korzennie!
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 490. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Telewizji POLSAT.