Zapiekanka ziemniaczana
Ewa Wachowicz bardzo lubi grzyby i często po nie sięga. Tym razem pokazuje jak wykorzystać je w wersji suszonej, ale w trochę inny niż zazwyczaj sposób. Proszek grzybowy trafia do dania głównego, a jest nim zapiekanka ziemniaczana w stylu francuskiego gratin, ale zapieczona w okrągłej formie na tartę.
Pasta ze słonecznika
Przygotowanie posiłku Ewa zaczyna jednak od znakomitej pasty z nasion słonecznika, którą podaje z surowymi warzywami.
Ciasto pomidorowe
Tych pyszności próbuje Marcelina Zawadzka. Goszcząca w odcinku prezenterka Polsatu zostaje z widzami na dłużej, aby upiec ciasto… pomidorowe, rzecz jasna pod czujnym okiem Ewy.
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 498. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Telewizji POLSAT.