Zupa rybna z pulpetami
Prowadząca program przygotowała dla widzów nie lada niespodziankę, zapraszając Mateusza Gesslera, znakomitego restauratora i szefa kuchni. Wspólne gotowanie rozpoczynają od zupy rybnej. Jej bazą jest ekstraktywny bulion na łbach i kręgosłupach, a w potrawie znajduje się też sporo warzyw.
Bigos cygański
Na danie główne Ewa Wachowicz robi zaskakujący bigos cygański, nietypowy, bowiem bez kiszonej kapusty. Jak smakuje taka wersja potrawy?
Sernik z jogurtu
Na deser gospodyni programu piecze sernik. Receptura jest bardzo ciekawa, bo w tym wypieku nie znajdziemy ani grama... sera. Tak też można!
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 499. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Telewizji POLSAT.