Miłość do gotowania
Pytana o to co sprawia, że od pięciuset odcinków cały czas chce tworzyć ten program, Ewa Wachowicz odpowiada krótko: - Pasja. To ona najbardziej pcha mnie w życiu do przodu. Robię to, co kocham i robię to z serca - wyjaśnia. - Kiedy coś musimy, to już od początku mamy jakiś opór. Natomiast pasja ma w sobie coś tak pięknego, że robimy coś, bo chcemy się podzielić czymś, co nas samych cieszy - dodaje.
Sięgając po nowe smaki
Przez 16 lat emisji programu Ewa Wachowicz podała widzom ponad 1500 przepisów. Skąd czerpie pomysły na nowe dania do programu? Z życia! - Jak jestem gdzieś, na przykład tutaj, jem coś fantastycznego, jakiś tatar z ryby i jest ciekawie podany, rzodkiewka zamarynowana w buraku, to od razu myślę „O! Może bym zrobiła taką rzodkiewkę w programie”. Natychmiast jest to dla mnie inspiracją - zdradza w rozmowie z POLSAT.PL.
Metoda prób i błędów
Co dalej z takim nowoodkrytym smakiem? - Przyjeżdżam do domu, od razu próbuję, robię testy. Sprawdzam, jak mi wyjdzie i jak to smakuje. A potem natychmiast chcę podzielić się swoim odkryciem kulinarnym z innymi. To chyba mój taki największy motor napędowy - podkreśla twórczyni pięciuset odcinków programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” - zobacz odcinek 500:
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Telewizji POLSAT.