Grzybowa z suszonymi śliwkami
Krzątanina w kuchni zaczyna się od tradycyjnie postnej zupy grzybowej, ale w nieco ulepszonym wydaniu, bo z suszonymi śliwkami w składzie. Ta dymna nuta wiele zmienia!
Placuszki z grzybów suszonych i pieczarek
Kolejnym daniem są kotleciki z mieszanki grzybów, podane z modrą kapustą. Tę potrawę specjalnie dla Ewy Wachowicz przyrządza goszczący w świątecznym odcinku Mateusz Gessler.
Piernik na zsiadłym mleku
Na deser Ewa Wachowicz piecze piernik. Ciasto jest nietypowe, bowiem powstaje na zsiadłym mleku. Jak wpływa to na jego smak?
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 501. odcinku programu „Ewa gotuje”.
Dziękujemy za wspólne oglądanie jesiennego sezonu programu „Ewa gotuje” w Telewizji POLSAT.