Wiosna w show
Co nowego w programie „Ewa gotuje”? - Wiadomo, że przede wszystkim dobre sprawdzone przepisy. Będą też ciekawi goście – zdradza Ewa Wachowicz. - W tym sezonie będą też inspiracje związane z moimi podróżami. Trochę kuchni francuskiej, irlandzkiej, azjatyckiej, z Ameryki Południowej czy innych regionów świata, ale wszystko będzie zawierało polskie składniki - zachęca gospodyni show.
Nowalijki w nowej odsłonie
Jaka będzie tej wiosny najciekawsza inspiracja wymarzoną podróżą do Kambodży? - Jeżeli chodzi o kuchnię azjatycką, tajską, kambodżańską, to bardzo ciekawe są spring rollsy. Sama nazwa jest fajna, taka wiosenna. Ja będę też robić takie krokieciki, ale będą one nafaszerowane... polskimi pomysłami i nowalijkami - opowiada Ewa Wachowicz.
Kupuj z głową
Dostępność produktów, to zawsze priorytet potraw z programu. - Przepisy staram się dobierać tak, aby można je było zrobić z tego, co można dostać w najbliższym sklepie - zapewnia. Ważne jest nie tylko co, ale i jak kupujemy. - Staram się pokazywać w programie i zachęcać do tego, żeby robić mądre i przemyślane zakupy. Żebyśmy się nauczyli naprawdę nie marnować jedzenia - mówi prowadząca w rozmowie z POLSAT.PL.
„Ewa gotuje” od 2 marca w sobotę o godz. 10:10 w Polsacie.