Schab z rusztu Gesslera na trzy sposoby
Przed długim weekendem majowym pora rozpocząć sezon grillowy. A ponieważ przez kilkanaście lat realizacji programu Ewa robiła na ruszcie wiele potraw, to tym razem postanowiła ponownie skorzystać z pomocy i doświadczenia Mateusza Gesslera.
Szef kuchni specjalnie dla niej przyrządza schab w trzech odsłonach: z kością i sosem chimichurri, pikantny oraz w sosie miodowo-musztardowym.
Domowa pasta pistacjowa
Po pieczystym przyjdzie pora na coś słodkiego. Ale zanim autorka programu zabierze się za deser, to przygotuje domową pastę z pistacji. Taki krem jest znakomitym smarowidłem do pieczywa, jak też dodatkiem do naleśników.
Wyjątkowy sernik pistacjowy
Ewa wykorzystuje krem do zrobienia znakomitego sernika na ciasteczkowym spodzie. Prosty przepis, który warto wypróbować na gościach. Będą zachwyceni!
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 510. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Polsacie.