Biała kiełbasa z grilla
Kolejny odcinek pod znakiem grillowania. Tym razem Ewa Wachowicz pokazuje jak na ruszcie przyrządzić białą kiełbasę. Wędlina jest w dwóch wersjach: marynowana w przyprawach i jasnym piwie oraz w folii aluminiowej, z sosem BBQ i cebulą.
Nowa odsłona kalafiora
Na żywym ogniu prowadząca przygotowuje coś dla tych, którzy mięsa nie jedzą. Wyjątkowe steki z kalafiora mogą dla wielu odczarować smak tego warzywa, podawanego u nas zwykle na łagodnie, z wody.
Dodatki własnej roboty
Grillowane przysmaki są serwowane z domowym chlebem na zakwasie oraz własnoręcznie przygotowaną musztardą. Warto spróbować, żeby nigdy już nie kupować ich w sklepie, skoro można wyczarować je we własnej kuchni.
Zaskakujące ciasteczka ryżowe
Na deser Ewa Wachowicz proponuje ciasteczka bazujące na kleiku ryżowym, z powidłami i blanszowanymi migdałami.
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 511. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Polsacie.