2024-05-10

„Ewa gotuje”: Zielone sezonowe akcenty. Bób, szparagi i...

Tym razem widzów czeka niespodzianka. Gościem programu jest aktorka Małgorzata Socha, która razem z Ewą Wachowicz przyrządza dwie potrawy. Obie są inspirowane dostępnymi wiosną świeżymi produktami jak bób, szparagi i czosnek niedźwiedzi. W przepisach nie brakuje także egzotycznych akcentów: granatu i pomarańczy. „Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:05 w Polsacie.

Swojski podpłomyk z bobem i szparagami
Najpierw obie panie pieką podpłomyk przypominający nieco włoską pizzę, ale zrobiony z ciasta chlebowego. Na placku znajduje się gęsta śmietana, ser pleśniowy, bób i zielone szparagi.

Sycąca sałatka z czosnkiem niedźwiedzim
Następnie Ewa i Małgorzata przygotowują szybką sałatkę z kuskusu, czosnku niedźwiedziego, ogórków gruntowych i małych pomidorków, ozdobioną nasionkami granatu.

Muffinki pomarańczowe
Na deser są bardzo aromatyczne muffinki o smaku pomarańczy. Warto je wypróbować, bo to bardzo prosty przepis.

Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 512. odcinku programu „Ewa gotuje”.

Ewa gotuje w sobotę o godz. 10:10 w Polsacie.