Przepyszna pomidorowa z mleczkiem kokosowym
Późna wiosna to doskonała pora na porządki w spiżarni i przygotowanie miejsca na nowe przetwory. A że Ewa Wachowicz znalazła domowy przecier pomidorowy, to pierwsza potrawa będzie z jego udziałem. Jak zrobić zaskakującą zupę pomidorową? Zabielić ją mleczkiem kokosowym, na orientalną nutę!
Pierogi z ricottą. Viva Italia!
Drugie danie również będzie niecodzienne, ponieważ autorka programu przyrządzi klasyczne, polskie pierogi, ale z nadzieniem w stylu śródziemnomorskim - z ricotty, parmezanu i bazylii.
Bezy a la Pavlova
Tort Pavlova to jeden z najelegantszych deserów. Ale bezy z bitą śmietaną oraz owocami można też zrobić w wersji ciasteczek i taki właśnie przepis proponuje tym razem Ewa Wachowicz.
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 514. odcinku programu „Ewa gotuje”.
Dziękujemy za wspólne oglądanie wiosennego sezonu programu „Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Polsacie.