Talerz śródziemnomorski
Pierwszą z potraw, która powstaje na świeżym powietrzu, jest talerz śródziemnomorski, czyli wariacja na temat włoskiej sałatki caprese. W bazowej wersji składa się ona z pokrojonej w plasterki mozzarelli, pomidorów i bazylii, a doprawiona jest solą i oliwą. Ewa Wachowicz wzbogaci ją o kolejne składniki.
Curry z kurczakiem
Po śródziemnomorskiej przystawce kulinarnie przenosimy się do Indii. Autorka programu przygotowuje curry, jedną z najbardziej znanych hinduskich potraw, od lat chętnie przyrządzaną przez kucharzy na całym świecie. Przygotujcie się na jej orzechowy smak!
Deska słodkości
Na deser Ewa Wachowicz proponuje deskę słodkości - z dużą ilością domowej czekolady.
Syrop miętowy
Robi też domowy syrop z własnoręcznie zebranej w ogrodzie aromatycznej mięty.
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 515. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Polsacie.