2024-09-20

Aksamitna maślana zupa pomidorowa z „Ewa gotuje”

Nastaw się na bogactwo smaków, przygotuj składniki i gotuj razem z Ewą Wachowicz! W odcinku 517 korzystając z bogactwa smaku jesiennych pomidorów, prowadząca przygotowuje zupę krem z dodatkiem mięty ogrodowej i sera cheddar. Teraz możesz ugotować ją sam! Sprawdź listę składników potrzebnych do przepisu na krem z porów i cukinii z programu „Ewa gotuje”.

Maślana zupa krem z pomidorów: Składniki

Do ugotowania tej kremowej pomidorówki według przepisu Ewy Wachowicz potrzebne są:
3 szalotki lub jedna cebula
2 ząbki czosnku
1,5 kilograma pomidorów
1 szklanka wywaru warzywnego
1 łyżka miodu
3 łyżki masła do smażenia
1 łyżka masła do zagęszczania
Pieprz i sól do smaku
Ser cheddar
Mięta do przybrania

Przyda się też blender i gęste sitko do przetarcia zupy na gładki krem.

Maślana zupa krem z pomidorów: Przepis

Jak przygotować to danie? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 517. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!

Ewa gotuje w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.