Aromatyczna zupa krem z ziemniaków
Jesień to doskonała pora roku na potrawy z ziemniaków, więc autorka programu robi znakomity maślany krem z pieczonych kartofli, czosnku i cebuli. Zupę podaje z kleksem kwaśnej śmietany i zestami z cytryny.
Sycące ragout z udźca indyka
W końcu pojawiły się grzyby w lasach, ale nie trzeba być miłośnikiem ich zbierania, żeby do przepisu dodać złociste kurki, które są dostępne w sklepach i na targowiskach. Dlatego na drugie danie Ewa Wachowicz proponuje ragout z pieczonego udźca indyka, właśnie z kurkami.
Błyskawiczny sernik z malinami
Z kolei na deser jest sernik z malinami. Ale to nie wszystko, bowiem pod koniec Ewa Wachowicz piecze jeszcze ziemniaki w wypełnionym żarem palenisku.
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 519. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.