2024-10-04

Znakomity maślany krem z pieczonych kartofli i czosnku

Nastaw się na bogactwo smaków, przygotuj składniki i gotuj razem z Ewą Wachowicz! W odcinku 519 autorka skupia się na jesiennych smakach. Oprócz klasycznych ziemniaków pieczonych w popiele, proponuje też kartoflankę, ale nie byle jaką. Zupa ziemniaczana w wyjątkowym wydaniu. Sprawdź listę składników potrzebnych do przepisu na krem z porów i cukinii z programu „Ewa gotuje”.

Krem z pieczonych ziemniaków: Składniki

Do przygotowania tego ciasta bez pieczenia według przepisu Ewy Wachowicz potrzebne są:
5-6 średnich ziemniaków
1 cebula
2 główki czosnku
170 g solonego masła
Ok. 2 litrów bulionu jarzynowego
Pieprz mielony
Gałka muszkatołowa mielona
Kwaśna śmietana do przybrania
Skórka cytryny
1 gałązka świeżego tymianku

Krem z pieczonych kartofli: Przepis

Jak przygotować to danie? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 519. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!

Ewa gotuje w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.