Zupa jarzynowa z pstrągiem
Ewa Wachowicz stara się wykorzystywać w kuchni produkty lokalne, od małych, miejscowych producentów. A że w Zawoi jest hodowla pstrągów, to kolejny program zaczyna się od stylizowanej na włoską minestrone zupy jarzynowej z tą właśnie rybą.
Zapiekanka warzywna
Na drugie danie również warzywa, ale w sycącej formie zapiekanki okraszonej serem gorgonzola i miejscowym oscypkiem. Prowadząca pokazuje także, jak zachować to co najlepsze w burakach w przetworach. Przygotowuje sałatkę do słoików.
Rogaliki z nadzieniem bananowym
Jest też coś słodkiego - Ewa Wachowicz piecze rogaliki z ciasta francuskiego z nadzieniem bananowym. A owoce te lubią towarzystwo czekolady.
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 520. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.