2024-10-11

Smak jesieni w słoiku! Sałatka z buraków w „Ewa gotuje”

Nastaw się na jesienne przetwory, przygotuj składniki i gotuj razem z Ewą Wachowicz! W odcinku 520 autorka przygotowuje przetwory z najlepszych o tej porze roku buraczków. Dodaje do nich tylko cebulę, paprykę i przyprawy. Proste, prawda? A smak jesieni zostaje zamknięty w słoiku. Sprawdź listę składników potrzebnych do przepisu sałatkę z buraczków z programu „Ewa gotuje”.

Sycąca sałatka z buraków do słoików: Składniki

Do przygotowania sałatki buraczanej według przepisu Ewy Wachowicz potrzebne są:
1 kilogram buraków
2 czerwone cebule
2 czerwone papryki
Olej
Pół szklanki octu jabłkowego
Łyżka cukru
3-5 ziaren ziela angielskiego
Kilka ziaren czarnego pieprzu
Sól do smaku
Oliwa do smażenia

Słoiki należy wcześniej umyć i wyparzyć. Po przełożeniu do nich sałatki - pasteryzować w garnku z wodą.

Buraczana sałatka do słoika: Przepis

Jak przygotować to danie? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 519. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!

Ewa gotuje w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.