Ciasto cynamonowe keto i bezglutenowe: Składniki
Do przygotowania tego ciasta cynamonowo migdałowego według przepisu Ewy Wachowicz potrzebne są:
5 jajek
3/4 szklanki erytrytolu (lub cukru)
300 gramów mąki migdałowej
180 gramów jogurtu naturalnego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 płaskie łyżeczki cynamonu
1 łyżka mąki kukurydzianej
2 jabłka 2 łyżki mielonego erytrytolu do posypania
Do pieczenia Ewa Wachowicz używa tortownicy o średnicy 24 centymetrów. W programie podpowiada też, jak zrobić własną mąkę migdałową.
Keto ciasto z cynamonem i bez glutenu: Przepis
Jak przygotować to danie? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 522. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.