Ptysie z kremem budyniowo-śmietankowym: Składniki
Do przygotowania tych ciasteczek według przepisu Ewy Wachowicz potrzebne są:
Ciasto:
1 szklanka wody
100 g masła
20 g mąki
Szczypta soli
5 jaj
Karmelizowane wiśnie:
1 szklanka mrożonych wiśni
1 łyżka brązowego cukru
Krem:
200 g miękkiego masła
1 łyżka cukru pudru
Budyń śmietankowy przygotowany wg przepisu producenta
Cukier puder do dekoracji
Do wyciskania ciasta zaparzanego na blachę potrzebny jest rękaw cukierniczy, najlepiej z szeroką ozdobną końcówką.
Ptysie z kremem budyniowo-śmietankowym: Przepis
Jak przygotować to danie? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz w 524. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.