Maślane ciasteczka pienione: Składniki
Do przygotowania ciasteczek według przepisu Ewy Wachowicz potrzebne są:
200 g miękkiego masła
Pół szklanki cukru pudru
4 jajka
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 szklanki mąki orkiszowej jasnej (może być pszenna)
Marmolada różana
Do formowania ciasteczek potrzebny będzie rękaw cukierniczy z dużą rozetką. Marmoladę również wygodnie nakładać w ten sam sposób, ale z mniejszą rozetką.
Maślane ciastka Ewy Wachowicz: Przepis
Jak przygotować to danie? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 525. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.