2024-11-15

Babcine maślane ciasteczka z marmoladą z „Ewa gotuje”

Nastaw się na bogactwo smaków, przygotuj składniki i gotuj razem z Ewą Wachowicz! W odcinku 525 słodkości, na które w jej rodzinnych stronach mówi się ciasteczka pienione, a usprawiedliwia to sposób, w jaki są przyrządzane. Ich ozdobą jest kleks marmolady różanej. Sprawdź listę składników potrzebnych do przepisu na ciasteczka maślane z programu „Ewa gotuje”.

Maślane ciasteczka pienione: Składniki

Do przygotowania ciasteczek według przepisu Ewy Wachowicz potrzebne są:
200 g miękkiego masła
Pół szklanki cukru pudru
4 jajka
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 szklanki mąki orkiszowej jasnej (może być pszenna)
Marmolada różana

Do formowania ciasteczek potrzebny będzie rękaw cukierniczy z dużą rozetką. Marmoladę  również wygodnie nakładać w ten sam sposób, ale z mniejszą rozetką.

Maślane ciastka Ewy Wachowicz: Przepis

Jak przygotować to danie? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 525. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!

  

Ewa gotuje w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.