2024-11-22

Pikantne golonki z indyka w marynacie BBQ z „Ewa gotuje”

Nastaw się na bogactwo smaków, przygotuj składniki i gotuj razem z Ewą Wachowicz! W odcinku 526 autorka przygotowuje bardziej dietetyczną wersję golonek, tym razem nie wieprzowych, ale indyczych. Jest więc na ostro, ale mniej kalorycznie i szybciej. Sprawdź listę składników potrzebnych do przepisu na golonki z indyka z programu „Ewa gotuje”.

Golonki z indyka: Składniki

Do przygotowania dania według przepisu Ewy Wachowicz potrzebne są:
4 golonki indycze
1 średni por
1 cebula
1/2 selera
2 marchewki
2 pietruszki
Gałązka lubczyku
Kilka ziaren ziela angielskiego
2 listki laurowe
Sól
Marynata:
Kilka łyżek sosu barbecue
1 łyżka syropu klonowego
4 łyżki sosu sojowego
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki wędzonej papryki
3 łyżki oleju z pestek winogron.

Ewa Wachowicz proponuje, aby podawać to mięso z purée ziemniaczanym doprawionym musztardą i warzywami z gotowania.

Golonki z indyka wg Ewy Wachowicz: Przepis

Jak przygotować to danie? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 526. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!

Ewa gotuje w sobotę o godz. 11:30 w Polsacie.