Golonki z indyka: Składniki
Do przygotowania dania według przepisu Ewy Wachowicz potrzebne są:
4 golonki indycze
1 średni por
1 cebula
1/2 selera
2 marchewki
2 pietruszki
Gałązka lubczyku
Kilka ziaren ziela angielskiego
2 listki laurowe
Sól
Marynata:
Kilka łyżek sosu barbecue
1 łyżka syropu klonowego
4 łyżki sosu sojowego
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki wędzonej papryki
3 łyżki oleju z pestek winogron.
Ewa Wachowicz proponuje, aby podawać to mięso z purée ziemniaczanym doprawionym musztardą i warzywami z gotowania.
Golonki z indyka wg Ewy Wachowicz: Przepis
Jak przygotować to danie? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 526. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:30 w Polsacie.