2024-12-05

„Ewa gotuje”: Gdzie kucharki trzy, tam... same pyszności!

Tym razem orientalny krem z kalafiora, gniazda ziemniaczane z wołowiną, sernik dyniowy według Ewy Wachowicz. Dodatkową niespodzianką odcinka jest obecność gości specjalnych. Razem z autorką programu gotują tym razem Ilona i Milena Krawczyńskie, czyli siostry prowadzące program „Farma”. Jak sprawdzają się w kuchni? „Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:55 w Polsacie.

Orientalny krem z kalafiora

Kolejny odcinek zaczyna się od niespodzianki. W progach domu Ewy stawiają się Ilona i Milena Krawczyńskie, znane jako siostry ADiHD i prowadzące program „Farma”. A skoro tak, to nie może być inaczej - obiad gotują razem! Na pierwsze danie jest znakomity, nieco orientalny krem z… poczciwego kalafiora.

Gniazda ziemniaczane z wołowiną

Na drugie zapiekane w foremkach do babeczek gniazda ziemniaczane z mieloną wołowiną. Ciekawa alternatywa dla zwykłego, być może już nudnawego dania z gotowanymi ziemniakami i kotletem.

Sernik dyniowy

Na deser Ewa Wachowicz robi sernik udekorowany rozetkami z bitej śmietaną. Uczta dla oka, nosa i języka.

Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 528. odcinku programu „Ewa gotuje”.

Ewa gotuje w sobotę o godz. 11:55 w Polsacie.