Zupa krem z kalafiora: Składniki
Do przygotowania dania według przepisu Ewy Wachowicz potrzebne są:
1 duża łyżka klarowanego masła
1 cebula
1 łyżka curry
1 łyżeczka mielonego imbiru
1 łyżeczka mielonego kuminu (nie mylić z kminkiem)
1 łyżeczka kurkumy
Pieprz (do smaku)
Chilli (do smaku)
1,5 litra bulionu warzywnego
5 średnich ziemniaków
1 kalafior
Sok z cytryny (do smaku)
Jasny i ciemny prażony sezam i natka pietruszki do przybrania
W zależności od tego, czy lubimy pikantne potrawy, możemy na koniec doprawić zupę papryką ostrą lub łagodną wędzoną.
Orientalny krem z kalafiora wg Ewy Wachowicz: Przepis
Jak przygotować to danie? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 528. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:55 w Polsacie.