Nie tylko smaki
Pierwszy program będzie nieco zaskakujący, bowiem zobaczymy nie tylko smakowite potrawy, ale także zdjęcia ze styczniowej wyprawy na Antarktydę, podczas której autorka kulinarnej serii zdobyła szczyt Mount Sidley, kompletując tym samym Koronę Wulkanów Ziemi.
Kuchnia ekologiczna i praktyczna
Eskapada na Antarktydę wywarła na Ewie tak duże wrażenie, że wpłynie też na to, co pojawi się w wiosennych odcinkach „Ewa gotuje”. W zderzeniu z potęgą lodowej pustyni Ewa nabrała jeszcze większego szacunku do Matki-Natury.
Dlatego realizując kolejne programy, zwróci bardzo dużą uwagę na niemarnowanie żywności, życie zgodnie z rytmem przyrody i wedle zasad obowiązujących „tu i teraz”, jednocześnie z dbałością o to, co pozostawimy po sobie. Będzie zero waste, będą sprawdzone przepisy, ale w nowoczesnym wydaniu, jak też sporo potraw fusion, łączących polskie smaki z tym, co najlepsze w kuchniach światowych. I na pewno znajdzie się też coś dla wegetarian.
Producentem programu jest Promiss. 40. sezon programu liczy 17 odcinków.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 12:00 w Polsacie.