Ciasto dubajskie Ewy Wachowicz: Składniki
Do przygotowania dania według przepisu Ewy Wachowicz potrzebne są:
500 g ciasta kataifi
2 blaty biszkoptu kakaowego (wg osobnego przepisu)
400 g rozpuszczonego masła
2 łyżki miodu
4 czubate łyżki pasty pistacjowej
1 łyżka pasty tahini
2 łyżki wody różanej
0,5 kg mielonego twarogu
2 tabliczki białej czekolady
szklanka mocnej herbaty z cytryną jako poncz
2 łyżki cukru trzcinowego
100 ml śmietanki 30 proc.
Garść orzeszków pistacjowych
Do upieczenia ciasta Ewa Wachowicz używa tortownicy o średnicy 28 cm i samego rantu tortownicy 24 cm, aby łącząc je zrobić formę na ciasto kataifi.
Ciasto Dubaj: Przepis
Jak przygotować to danie? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 535. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.