Doskonały krem z cebuli
Kolejny odcinek zaczyna potrawa znad Sekwany. Ewa Wachowicz gotuje zupę cebulową. Przepis odbiega jednak od klasycznego francuskiego pierwowzoru, ponieważ danie jest miksowane na gęsty krem a podane z pokrojonymi w kostkę grzankami oraz tartym serem żółtym, lecz bez zapiekania.
Prosty klops z indyka
Na drugie jest pieczeń z mielonego mięsa indyka i kaszy manny. Taki klops świetnie smakuje na ciepło, a po wystudzeniu jest znakomitą wędliną. Warto wypróbować ten przepis.
Rozpływająca się brzoskwiniowa chmurka
Deser jest orzeźwiający i lekki. Na kruchym spodzie znajduje się galaretka z brzoskwiniami oraz bita śmietana. Całość ozdabiają prażone płatki migdałów.

Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 537. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.