Pasztet z mięsa z rosołu Ewy Wachowicz: Składniki
Do przygotowania dania według przepisu Ewy Wachowicz potrzebne są:
1/2 kg wątróbek indyczych
2 średnie cebule
masło klarowane do smażenia
1 łyżeczka kurkumy
1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
pieprz i sól do smaku
2 gałązki świeżego tymianku
1/2 kg mięsa z rosołu
300 g masła
2-3 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu
Ewa Wachowicz używa w przepisie mięsa z kury i kaczki, ale może być to dowolny inny rodzaj mięsa.
Pasztet bez pieczenia: Przepis
Jak przygotować to danie? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 539. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.