2025-04-18

Rozpływa się w ustach! Pasztet z mięsa z rosołu bez pieczenia

Nastaw się na bogactwo smaków, przygotuj składniki i gotuj razem z Ewą Wachowicz! W odcinku 539 gospodyni programu zdradza swoje przepisy na potrawy wielkanocne. Wśród nich jest sposób na wykorzystanie mięsa pozostałego z rosołu i przygotowanie pasztetu. Wyjątkowo prostego, bo po przygotowaniu masy nie wymaga ona dodatkowego pieczenia. Poznaj przepis z „Ewa gotuje”.

Pasztet z mięsa z rosołu Ewy Wachowicz: Składniki

Do przygotowania dania według przepisu Ewy Wachowicz potrzebne są:
1/2 kg wątróbek indyczych
2 średnie cebule
masło klarowane do smażenia
1 łyżeczka kurkumy
1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
pieprz i sól do smaku
2 gałązki świeżego tymianku
1/2 kg mięsa z rosołu
300 g masła
2-3 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu

Ewa Wachowicz używa w przepisie mięsa z kury i kaczki, ale może być to dowolny inny rodzaj mięsa.

Pasztet bez pieczenia: Przepis

Jak przygotować to danie? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 539. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!

Ewa gotuje w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.