Sylwia Stachyra
32 lat, Lublin/Warszawa, kucharz freelancer oraz konsultant i private chef.

Swoje życie dzieli pomiędzy Lublin, skąd pochodzi, a Warszawę. Z wykształcenia jest magistrem prawa, ale jej prawdziwą pasją zawsze było gotowanie. No i ostatecznie zwyciężyła pasja. Sylwia wyjechała do Anglii, gdzie - wbrew rodzicom - ukończyła gastronomię, uzyskując najwyższy kucharski stopień NVQ3, a następnie w Bournemouth otworzyła swoją pierwszą restaurację. Prowadziła ją przez dwa lata. Skutecznie udało się jej połączyć gotowanie z inną pasją - żeglarstwem - i przez jakiś czas pracowała jako private chef na luksusowych jachtach. Spełnieniem innego marzenia była też praca w restauracji „Savoy Grill” jako Chef de Partie pod okiem samego Gordona Ramsaya. Aktualnie jest konsultantem w restauracjach, pomaga układać menu i trenować zespół. Oprócz żeglowania i gotowania wielkimi pasjami Sylwii są TRX, podróże i kuchnia śródziemnomorska.