
Emisja: od 1 marca, sobota, godz. 11:00
Po zimowej przerwie Ewa Wachowicz zaprasza widzów na premierowe odcinki „Ewa gotuje”. Już pierwszy z nich jest zaskakujący, bowiem prezentuje nie tylko smakowite potrawy, ale także zdjęcia ze styczniowej wyprawy na Antarktydę, podczas której autorka kulinarnej serii zdobyła szczyt Mount Sidley, kompletując tym samym Koronę Wulkanów Ziemi. Ta eskapada wywarła na Ewie Wachowicz tak duże wrażenie, że ma wpływ na to, co pojawia się w wiosennych odcinkach „Ewa gotuje”. W zderzeniu z potęgą antarktycznej pustyni nabrała jeszcze większego szacunku do Matki-Natury. Dlatego realizując kolejne programy, zwraca bardzo dużą uwagę na niemarnowanie żywności, życie zgodnie z rytmem przyrody i wedle zasad obowiązujących „tu i teraz”, jednocześnie z dbałością o to, co pozostawiamy po sobie. Zero waste, sprawdzone przepisy, ale w nowoczesnym wydaniu, a także sporo potraw fusion, łączących polskie smaki z tym, co najlepsze w kuchniach światowych. I na pewno znajdzie się też coś dla wegetarian.
Produkcja: Akson Studio na zlecenie Telewizji Polsat
Odcinki: 14