Tym razem prowadząca przygotowuje wege kapuśniak, golonki z indyka w amerykańskim stylu oraz sernik na zimno. Pierwsza potrawa to odpornościowa bomba, do którego Ewa Wachowicz wykorzystuje własnej roboty kiszonki. Danie główne rozgrzewa pikantnym sosem barbecue i daje mnóstwo energii. Za to deser to niewymagające pieczenia ciasto z nutami owoców i kokosa. „Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:30 w Polsacie.
News
Nastaw się na bogactwo smaków, przygotuj składniki i gotuj razem z Ewą Wachowicz! W odcinku 525 słodkości, na które w jej rodzinnych stronach mówi się ciasteczka pienione, a usprawiedliwia to sposób, w jaki są przyrządzane. Ich ozdobą jest kleks marmolady różanej. Sprawdź listę składników potrzebnych do przepisu na ciasteczka maślane z programu „Ewa gotuje”.
Dyniowy forszmak z kociołka, krokiety z fetą i szpinakiem oraz ciasteczka maślane jak u babci. Kolejny odcinek programu zadba o to, aby było nam ciepło. Sycące potrawy wykorzystają sezonowe produkty, w tym dynię - królową jesiennego gotowania. Ale tak podanego dania Ewa Wachowicz jeszcze nie serwowała... „Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.
Wielka wyprawa autorki programu „Ewa gotuje” i ekspertki kulinarnej „halo tu polsat”. Ewa Wachowicz, Miss Polonia i osobowość telewizyjna na styczeń 2025 roku zaplanowała wyprawę na Antarktydę, by zdobyć swój ostatni szczyt Korony Wulkanów Ziemi - Mount Sidley. Jak dotąd nikomu z Polaków i żadnej kobiecie nie udało się zdobyć tej korony! Trzymamy kciuki!
Wideo
więcej >