Już od 26 listopada, nowy program kucharza znanego z „David w Europie” Davida Gaboriaud oraz Mistrzyni Cukiernictwa Joanny Profus. Prowadzący zaprezentują tajniki kuchni z różnych zakątków świata, zdradzą tajemnice wielu słodkich składników i pokażą jak je połączyć w smaczną całość.
Seria „Z Czekoladą w Kuchni” składa się z 8 odcinków, emitowanych w każdą sobotę i niedzielę o godzinie 17:40. W każdym odcinku nowy przepis na wyśmienitą potrawę z wykorzystaniem czekolady i nie tylko. Joanna Profus zaznajomi widzów ze sztuką przygotowywania deserów. Pokaże jak przyrządzić salami czekoladowe z bakaliami, lub jak przygotować szampańskie babki i gotowane ciasta. David Gaboriaud natomiast wyczaruje wyśmienite dania, łącząc na pozór niepasujące do siebie składniki takie jak polędwica wieprzowa i kakao, lub pierś z indyka i chałwę.
David Gaboriaud - chef&culinary coach, prowadzący autorski program „David w Europie”. Z wielką pasją opowiada o francuskiej kuchni regionalnej i chętnie dzieli się swoją wiedzą. Inspiracje kulinarne czerpie z kraju w którym się wychował i kraju w którym mieszka, tworząc w kuchni francusko-polski crème de la crème. Ponadto gościnnie występuje w programach porankowych gdzie gotuje potrawy inspirowane swoimi podróżami. Regularnie pojawia się na antenie Radio Zet i Radio Zet Chilli, gdzie rozmawia o kuchni europejskiej. Jego motto to „jeść dla przyjemności, a nie odżywiać się”.
Joanna Profus - Mistrzyni Cukiernictwa E.Wedel, której specjalnością jest wykonywanie dekoracji z użyciem czekolady. Mistrzyni Polski młodych cukierników. Na co dzień tworzy słodkie dzieła w wedlowskiej Pracowni Rarytasów. Jako pierwsza w Polsce zainicjowała trend łączenia mody z czekoladą.
Więcej na wkuchnizwedlem.wedel.pl